Drumband

Zonder slagwerk geen harmonie

Lachende gezichten die spontaan meedoen met trommelbewegingen. Je hoort ze al van verre en ziet ze als eerste aankomen; de drumband.

De drumband met haar slagwerkers is een onmisbaar onderdeel van onze vereniging, die met haar eigen identiteit een mooie kleur geeft aan de harmonie. Vol trots lopen ze voorop bij officiële gelegenheden en buitenoptredens. Maar ook tijdens concerten laten ze van zich horen en ondersteunen ze het harmonieorkest.

Kenmerk van de huidige drumband is dat het weliswaar een kleine groep is, maar een groep met allemaal enthousiaste leden. Tijdens de repetities wordt er met plezier hard gewerkt, en stimuleert onze gedreven instructeur de leden het uiterste uit zich zelf te halen. De drumband roffelt niet zomaar wat af; integendeel. Er wordt gewerkt aan verschillende soorten muziek met een heel scala aan instrumenten. De muziek  varieert  van loopmarsen bij officiële sociale of culturele optredens, tot concertwerken tijdens stilstaande optredens en/of optredens met het harmonie- orkest.

Onze slagwerkers repeteren elke woensdagavond van 19.00 uur – 20.00 uur onder leiding van instructeur Tim Aerdts in de Sterzaal.