Vandaag vierden wij palmzondag. Een dag vol tradities. Een dag waarbij iedereen vroeg uit de veren moest, om er alvast op zijn Paasbest op te staan. Een dag die wat frisjes begon, maar op warme wijze werd afgesloten.

Palmpasenmis
Om 9.00 uur marcheerden we naar de St. Servaas basiliek. Zo konden we ons goed voorbereiden op de palmpasenmis. Samen met de aanstaande communiekantjes, het kerkgezelschap en de familie en vrienden werd de mis geopend op het binnenplein van de St. Servaas. Na een processieronde over het Vrijthof, nam iedereen plaatst in de basiliek. Brrr, wat was het koud buiten! Gelukkig hadden we ruim de tijd om onze handen op te warmen, zodat we de palmpasenmis heilzaam konden opluisteren.

Aftreden en installeren van bestuur
Met het inmiddels doorgebroken zonnetje op de rug, marcheerden we terug naar onze huiskamer voor het ceremoniële deel van de dag. Het is nu echt zo ver… Tijd voor het ‘oude’ bestuur om officieel het stokje over te dragen aan het ‘nieuwe’ bestuur. Afgelopen tijd zijn er al veel taken overgedragen en afgestaan. Met ontroering werd er losgelaten. Zo ook vandaag, na mooie en dankbare woorden, werd de de laatste medaille met affect ingeleverd. Zo kon het nieuwe bestuur geïnstalleerd worden onder toeziend oog van onze erepraeses Annemarie Penn – te Strake. Het is tijd voor nieuwe ontwikkelingen en vooruitgang. Tijd voor een nieuwe generatie om de vereniging te laten bloeien.

En nu… feest!
Met een knipoog werden vandaag maar liefst negen jubilarissen gefeliciteerd. Leden die van vijf jaar t/m 40(!!) jaar lid zijn van de vereniging. Maar dit was nog niet alles! Tot ieders grote verassing had burgemeester Annemarie Penn – te Strake nog een mededeling met een koninklijk randje. Ons zeer gewaardeerd (oud)bestuurslid Piet Beek ontving een onderscheiding; lid in de Orde van Oranje-Nassau. Om dit alles te vieren werd de paaslunch geopend met lekkere broodjes, gekookte eitjes en heerlijke taart van onze eigen Miss Baksel.

Ondanks het vroege opstaan en het koude lenteweer, kijken we terug op alweer een mooie en gezellige palmzondag!